Produkter för jätte couscous (5)

Raps - Oljeväxter

Raps - Oljeväxter

En ettårig växt med långa dagar, kallbeständig, krävande när det gäller fukt och jordens bördighet. Rapsolja innehåller följande fettsyror: palmitinsyra, stearinsyra, oljesyra, linolsyra, linolensyra, eikosan, erucinsyra.
Koriander - Oljefrön

Koriander - Oljefrön

Koriander används som krydda i matlagning och för att ge en behaglig doft i parfymeri, kosmetika och tvålframställning. Växten är en bra honungsplanta. Den används i stor utsträckning som krydda för att smaksätta och förstärka korv, ost, konserverat kött och fisk, inlagda grönsaker, samt likörer, och tillsätts i bakning av Borodino-bröd, konfektyr och kulinariska produkter, liksom i tillverkningen av vissa typer av öl och likörer (i Tyskland). Eterisk olja utvinns från frukten, som används för syntes av linalylacetat, citral och andra aromatiska ämnen som används i parfymeri och kosmetika för att ge parfymprodukter doften av liljekonvalj, viol, ros, bergamott, lilja, citron, etc. Eterisk olja används inom teknik, tvålframställning och textilindustrin. Efter destillering av den eteriska oljan extraheras den feta oljan, som används inom tvålindustrin och produktionen av oljesyra.
Röd Hirs - Spannmål

Röd Hirs - Spannmål

Hirs är en av de mest uråldriga odlade växterna i Eurasien. Hirs började först odlas för cirka 7000 år sedan, och detta är en värdefull sädesslag. Kornet (som kallas hirs) används för att göra soppor, gröt och andra kulinariska produkter; det är ett värdefullt foder för fjäderfä. Växtsäsongen varar från 60 till 120 dagar. Växten är thermofil och motståndskraftig mot torka, liksom mot salinisering av jorden, men tål inte sura jordar. Avkastningen är 1417 centner per hektar. Halmen och den gröna massan används som foder till boskap. I Ryssland odlas den främst i de torra regionerna i Volga och Centrala Svartjordregionerna. Nästan glutenfri, därför kan den rekommenderas för personer som lider av celiaki, en medfödd sjukdom orsakad av proteinintolerans mot vissa sädesslag. Hirs stimulerar blodbildning. Hirsgröt rekommenderas vid hypertoni och sjukdomar i det kardiovaskulära systemet.
Spelt - Spannmål

Spelt - Spannmål

Det är en spannmålsgröda. Den mognar, är motståndskraftig mot många svampsjukdomar och är anspråkslös. Axet är skyddat från smuts, förlorar inte den ackumulerade fukten och är skyddat mot skadedjur. Det innehåller mycket protein, få kalorier och de flesta aminosyror som är oumbärliga. Det innehåller även andra vitaminer och olika makro- och mikronäringsämnen. Många olika rätter kan tillagas av det: bröd, gröt, soppor, kex, såser och krämer, samt tillbehör till fisk, kött och desserter.
Kikärtor - Baljväxter

Kikärtor - Baljväxter

Kikärtor är en livsmedelsprodukt, en av de äldsta baljväxterna i Mellanöstern, som började odlas för mer än 7000 år sedan. Vanlig i länder i Västra och Centralasien, Nordafrika och Nordamerika. Hummus och falafel-snacks görs av detta. De friterade bönorna kallas Lelebee. Kikärtor används i stor utsträckning inom vegansk, vegetarisk och indisk matlagning. Traditionellt är användningen av kikärtor aktuell för Medelhavsområdet. Kikärtor används för att producera kikärtsmjöl, som särskilt används i indisk matlagning. Och, till exempel, i italiensk matlagning används det för att göra platta kakor, farinatas, men volymerna av kikärtsodling i Italien är själva obetydliga. Vita frövarianter används främst för mat. Värmebehandling tar mer tid än för linser och ärtor. Kikärtsfrön fungerar som en källa till zink och folsyra.